• Nieuw

  Cortenstalen plantenbak 300x300x300mm
  Cortenstalen plantenbak 300x300x300mm

  Ben jij op zoek naar een mooie vierkante cortenstalen plantenbak? Dan hebben wij deze mooie variant voor jou van 600x600x600mm met een dikte van 1,5mm. Al onze plantenbakken worden al geleverd in de roestkleur u hoeft dus niet nog…

  € 109,95
 • Nieuw

  Cortenstalen plantenbak 400x400x400mm
  Cortenstalen plantenbak 400x400x400mm

  Ben jij op zoek naar een mooie vierkante cortenstalen plantenbak? Dan hebben wij deze mooie variant voor jou van 600x600x600mm met een dikte van 1,5 mm. Al onze plantenbakken worden al geleverd in de roestkleur u hoeft dus niet…

  € 129,95
 • Nieuw

  Cortenstalen plantenbak 500x500x500mm
  Cortenstalen plantenbak 500x500x500mm

  Ben jij op zoek naar een mooie vierkante cortenstalen plantenbak? Dan hebben wij deze mooie variant voor jou van 600x600x600mm met een dikte van 1,5 mm. Al onze plantenbakken worden al geleverd in de roestkleur u hoeft dus niet…

  € 154,95
 • Nieuw

  Cortenstalen plantenbak 600x600x600mm
  Cortenstalen plantenbak 600x600x600mm

  Bent u op zoek naar een mooie vierkante cortenstalen plantenbak? Dan hebben wij deze mooie variant voor u van 600x600x600mm met een dikte van 1,5 mm. Al onze plantenbakken worden geleverd in de roestkleur, u hoeft dus niet nog…

  € 199,95
 • Border-Los
  Border-Los

  Losse Border

  € 49,95
 • Pilaarhoed
  Pilaarhoed

  Bent u ze ook moe, de Beton Pilaarhoeden die na een aantal jaren aan vervanging toe zijn?

  Steelsilhouette heeft nu de oplossing!

  Deze Pilaarhoeden zijn gemaakt van cortenstaal en worden op de oude Betonhoed gelijmd.

  € 54,50

Cortenstalen plantenbak | Een roestige tuinbak

Op zoek naar een cortenstalen plantenbak met of zonder bodem? Dan heeft Steelsilhouette de perfecte bloembak voor jouw tuin! Zo hebben we verschillende maten in ons assortiment zitten en mocht je een aparte maat nodig hebben, dan kun je ons altijd een bericht sturen en dan zullen we samen de mogelijkheden bekijken.

 

Cortenstalen plantenbak voor in je tuin

Onze cortenstaal plantenbakken zijn te verkrijgen in verschillende hoogtes. Zo hebben we voor elke tuin wel een mooie maat op onze website staan zodat je altijd kunt genieten van deze prachtige bakken. Door de roestige kleur geven ze een mooie warme sfeer in de tuin. 

 

Wat wordt er bedoeld met de opties bij Steelsilhouette?

In onze webwinkel zijn er bij de cortenstalen plantenbakken drie opties waaruit je kunt kiezen. We zullen ze hier even met je doornemen zodat je een duidelijk beeld krijgt.

 1. De eerste optie die we aanbieden aan onze klanten is de plantenbak zonder bodemplaat. Je zult dan wel denken, maar dan valt toch al mijn zand op het terras? Dat klopt inderdaad! Deze optie adviseren we dan ook als je de plantenbak op een vaste plek ergens wilt hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan een voortuin. Het voordeel hiervan is dat de wortels van de planten gewoon verder de grond in kunnen groeien. 
 2. De tweede optie is dat we er een bodemplaat met voetjes bij leveren. Hierdoor kun je de cortenstalen plantenbak namelijk wel op een terras neerzetten. In de bodemplaten zitten afwateringsgaten waardoor het water niet in de bak kan blijven zitten. Door de voetjes die we erbij leveren lijkt het net alsof de plantenbak een beetje van de grond zweeft. Dit geeft een mooi effect en vooral als je dit met meerdere maten combineert. 
 3. De derde en tevens laatste optie is dat we er opnieuw een bodemplaat bij leveren, maar dan met wielen erbij. Zo is de mogelijkheid om de plantenbaken makkelijk te verplaatsen op het terras. Dit is voor de grotere varianten wel een stuk makkelijker. Je hoeft dan niet al je vrienden op te trommelen om een cortenstalen plantenbak te verplaatsen, maar je rijdt deze makkelijk rondt op het terras. Ons advies is om voor deze optie te gaan als je de planten vaak wilt verplaatsen. Bij kleine bakken zullen de wielen meer opvallen ten opzichte van een grote bak. Voor advies kun je altijd bij ons terecht. 

 

Hoe vul ik mijn nieuwe Cortenstalen plantenbak?

Bij de meeste plantenbakken zul je hydro-korrels gebruiken waarna je die aanvult met potgrond of eventueel andere gronden (dit ligt natuurlijk aan de plant die erin komt). Bij de cortenstalen plantenbak moet je iets anders doen. We zullen dit hier kort uitleggen, deze uitleg vind je ook in de handleiding die bij elke plantenbak wordt meegeleverd. Omdat korrels water opnemen moet je deze niet gebruiken. Pak daarom kiezelstenen voor een in de bodem. Maakt het uit welke kiezel? Zoals je in de bodemplaat de afwateringsgaten ziet moet je kiezel pakken die groter is dan de gaten. Anders zul je de kiezel onder de plantenbak vandaan zien komen.

 

Vul de kiezel tot plus minus 5 cm in de bodem als u een kleine variant heeft en heb je een grote variant van 600 mm doe dan 10 cm kiezel in de bodem. Zodra je dit erin hebt zitten leg je hier worteldoek overheen. Zorg dat de worteldoek ongeveer 5 cm tegen de rand omhoog staat. Waarom worteldoek? Zo valt de zand die er uiteindelijk inkomt niet eruit. Waardoor je geen smerig terras krijgt. Na dat je deze twee stappen heb uitgevoerd kun je de plantenbak vullen met de grond die de uiteindelijke plant nodig heeft. Dit is voor elke plant anders en vraag daarom altijd in een plantencentrum na welke grond je het beste kunt gebruiken voor jou plant!

 

Welke planten doe je in een cortenstaal bloembak?

Wil je weten welke planten je in een corten stalen bak kunt doen? Het mooie is dat je een cortenstalen bak kunt gebruiken voor diverse plantensoorten. Ze zijn niet alleen geschikt voor beplanting zoals bamboe, geraniums en lavendel. Maar ook salvia, siergras en zandhavers matchen uitstekend met het roestige oppervlak.

Daarnaast zijn onze cortenstaal bakken een must-have voor elke tuinliefhebber. Ze creëren de meest eindeloze look voor je tuin, met behoud van een robuuste gloed. Bovendien zorgen ze voor een maximale bescherming van je planten. Het geroeste staal waarmee ze worden gemaakt zorgen ervoor dat ze perfect passen bij bomen, groene planten en struiken.

 

Waarom plantenbak met of zonder bodem?

Waarom zou je kiezen voor een plantenbak met of zonder bodem? Hieronder lees je alles wat je moet weten om de juiste keuze te maken. Als je op zoek bent naar een plantenbak met bodem, dan ben je hier aan het juiste adres. Met een ondergrond is zo’n bak ideaal voor mensen die hem willen zetten op het terras of willen voorkomen dat de wortels van de plant te ver uitstrekken. Het zorgt ervoor dat de plant niet te snel zijn wortels spreidt, zodat je meer controle hebt over het groeiproces.

Een plantenbak zonder bodem is de perfecte oplossing om ervoor te zorgen dat de plant in een vrije ondergrond kan groeien. Met een vruchtbare bodem is deze plantenbak ideaal voor wie het beste uit zijn planten wil halen. En zonder een bodem wordt hij automatisch van water voorzien. Het kan namelijk voorkomen dat je te weinig tijd hebt om de plant regelmatig water te geven. Lees vooral verder voor alle opties van Steelsilhouette!

 

Voordelen cortenstalen plantenbak Steelsilhouette

Je zult vast wel denken wat zijn dan voordelen van jullie cortenstalen bloembak ten op zichten van andere. Onze plantenbakken hebben een modulair systeem wat inhoudt dat je de plantenbak zelf nog in elkaar moet zetten. Het voordeel hiervan is dat we deze makkelijk via de post kunnen versturen! Bij elke plantenbak zul je een handleiding vinden waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe je deze mooie cortenstalen plantenbak in elkaar zet. Mocht je er niet uitkomen is er altijd nog een QR-code die je kunt scannen waardoor je een filmpje ziet van hoe we een plantenbak in elkaar zetten.

 

Mocht je er echt niet uitkomen dan kun je altijd contact met ons opnemen, in het laatste kopje zie je hoe je dit het makkelijkste kunt doen. Maar dit is niet het enige voordeel, al onze cortenstalen plantenbakken worden al geroest geleverd. Je hoeft dus niet nog weken en soms maanden te wachten voordat het staal gaat roesten. Je kunt dus meteen genieten van jouw plantenbak, let wel even op met in elkaar zetten dat het mogelijk is dat deze bak op het begin nog een beetje afgeeft. 

 

Wat is cortenstaal eigenlijk?

Cortenstaal, ook wel verweringsstaal genoemd, is een staalsoort met een roestig uiterlijk. Het is speciaal ontworpen om een alternatief te bieden voor schilderen en een robuust uiterlijk te creëren door middel van een roestig oppervlak. De belangrijkste kenmerken en eigenschappen van het staal zijn een hoge weerstand tegen corrosie en hoge treksterkte. Dit maakt het een roestvast en roestvrij materiaal dat tegelijkertijd een hoge sterkte en stijfheid heeft.

Om ervoor te zorgen dat het staal begint te roesten zijn verschillende oxidatie processen nodig. In de meeste gevallen kan dit tot wel zes maanden duren. Een langdurig proces, maar volgens ons absoluut de moeite waard. Uiteraard bestaan er snellere methodes om het staal van een roestig oppervlak te voorzien. In dit geval wordt er een speciale oppervlaktebehandeling uitgevoerd en krijgt het staal binnen enkele uren een roestig oppervlak.

 

Maatwerk is mogelijk

Wil je in je tuin super graag een cortenstalen plantenbak, maar zijn de maten bij ons op de website net iets te groot of te klein? Geen probleem we gaan jou helpen. Het makkelijkste hierin is om ons op de hoogte te brengen met welke lengte of eventuele breedte nodig hebt voor jou unieke cortenstalen plantenbak. Neem contact met ons op en dan zullen we samen de mogelijkheden bespreken. Zie in het onderste kopje op welke manieren je ons kunt bereiken.

 

Cortenstaal is populair

Tegenwoordig zie je overal wel iets in cortenstaal staan. Al is het een brievenbus of een mooie sokkel waar een kunstwerk op staat. Mensen zijn er helemaal gek op daarom dat we ook met onze cortenstalen plantenbakken zijn begonnen om zo voor de mensen nog meer opties te geven om dit mooie product toe te passen in huis of tuin.

 

Andere producten van Steelsilhouette

Naast de mooie cortenstaal plantenbakken die we op onze website verkopen, hebben we nog meer producten. Zo hebben we een groot assortiment onder het kopje Dorpen en Steden staan. Hier hebben we skylines gemaakt van verschillende steden. Zo hebben we bijvoorbeeld verschillende skylines van de stad Venlo. Je kunt kiezen tussen een staander, deze staat op een voetje en kun je dus op een tafel zetten of in een nis. Of de optie voor een hanger, hier heb je dan de mogelijkheid bij om ook nog cortenstalen schroeven bij te bestellen met afstandhouders. Met deze optie kun je de skyline tegen de muur aanhangen. Maar wat als ik nu niet van het cortenstaal hou maar juist van RVS of een gepoedercoate variant. Deze zijn ook mogelijk, laat het ons even weten en dan kunnen we de opties bespreken.

We hebben ook mooie moderne naambordjes en huisnummers in ons assortiment zitten. Kijk daarom gerust rond op onze website en misschien staat er wel een mooi product voor jou tussen.

 

Is een cortenstalen plantenbak sterk?

De cortenstalen plantenbak is niet alleen duurzaam, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk qua design. Ook heeft het materiaal een uitstekende sterkte. Het buitengewoon sterke staal beschikt over een treksterkte van ongeveer 355 N/mm². Dit betekent dat het materiaal goed bestand is tegen (neerwaartse) krachten en vrij lastig kan knikken of breken.

 

Bovendien zorgt het roestige oppervlak voor een hoge corrosie weerstand. De gemiddelde levensduur van het staal ligt dan ook rond de 100 a 150 jaar. Op deze manier kun je jarenlang genieten van een prachtige look in je tuin. Door zijn lange levensduur en duurzame karakter is het mogelijk om het staal voor diverse toepassingen te gebruiken.

 

Hoe duurzaam is cortenstaal?

De populariteit van cortenstaal is voornamelijk te danken aan zijn duurzame kenmerken. Zoals hierboven omschreven zorgt het roestige oppervlak voor een prima weerstand tegen corrosie. Deze weerstand heeft het te danken aan de productiemethode van het staal. Omdat het wordt geproduceerd door koper, chroom en nikkel te vermengen ontstaat er een beschermende laag over het staal. Hierdoor is het goed bestand tegen invloeden van onze atmosfeer.

Ook worden er verschillende legeringselementen gebruikt. Denk hierbij aan fosfer silicium en mangaan. Fosfor komt bijvoorbeeld voor in mineralen en is een natuurlijke grondstof. Het wordt echter in landen als Marokko en China gewonnen. Dit betekent dat het getransporteerd moet worden en daardoor een bepaalde ecoprint op het milieu achterlaat.

 

Klantenservice Steelsilhouette & Levertijden

Mochten er vragen zijn over hoe je de plantenbak in elkaar krijgt of zijn er speciale wensen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan op verschillende manieren. Zo kun je al via de website op de whatsappbutton klikken waardoor je meteen een berichtje kunt sturen naar ons, hier is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Mocht je telefonische contact met ons willen opnemen dan is dit ons nummer: 06-11403782. Je kunt ons ook een mail sturen via je eigen e-mail account, dit doe je dan naar info@steelsilhouette.nl. We zullen dan zo snel mogelijk antwoord geven. Dus heb je een vraag over een cortenstalen plantenbak of wellicht een ander product? Neem gerust contact met ons op. We proberen dan zo snel mogelijk te reageren.

 

 

 

© 2016 - 2024 Steelsilhouette B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel